OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Novinky 2011

Výsledky  „výstavného“  roka  2011

 

 

Pre stálych, ale aj náhodných návštevníkov našej webovej stránky sme pripravili informácie o úspechoch chovateľskej stanice Löwenschwanz ( ktorej súčasťou sme aj my )   v súťažiach SKCHR  za rok 2011 . V tomto roku sme dosiahli veľa výborných a hlavne poctivo zaslúžených výsledkov. oproti minulému roku sme sa zlepšili a skončili sme na "bedni" :). Najviac si  ale si ceníme úspech z maďarského Komároma, kde sme získali náš prvý CACIB.    

 

Upravil : Peter Mikuš

 

 

MLADÝ PES SKCHR 2011

 3.miesto

Jafari Panthera Leo Löwencshwanz

 

 

 

 PES  SKCHR 2011

 3.miesto

HABI Alex Asília Löwenschwanz

 

     

 

 

VICE - ŠAMPIÓN  SKCHR 2011

 

"Amon" Alfa of Shingamonga

 

 

 

ŠAMPIÓN  SKCHR 2011

 3.miesto

Chimalsi Balda Löwenschwanz

 

 

 

SUKA  SKCHR 2011

 

 

Habeebah Asília Löwenschwanz

 

 

 

CHOVATEĽSKÁ STANICA LÖWENSCHWANZ  SKONČILA NA DRUHOM MIESTE  V  SÚŤAŽI

NAJLEPŠIA CHOVATEĽSKÁ STANICA ROKA 2011

 

 

 

        

 

         

 

Dnes 18.9. 2011 oslávil Jafari svoje druhé narodeniny.  Želéme mu hlavne veľa zdravia a nech má dlhý "psí" život. A okrem jeho milovaných údených ušiek dostal Jafari aj pozvanie do ateliéru na fotenie.

 

 

     

 

                                   

 

foto : Ing. Peter Čech

www.petercech.sk

 

 

18.9. 2011 Klubová výstava   SKCHR   Vrútky - Piatrová

 

Rozhodoval : Vladimír Piskay ( SK )

 

Na našu daľšiu klubovú výstavu sme sa vybrali tak trocha netradične v deň výstavy. Keďže na ten víkend pripadli aj skalické jarmoky, tak sme sa dohodli, že si to trošku rozdelíme, aby sme boli aj na jarmokoch a aj na výstave. Do Piatrovej sme vyrazili v zložení ja, Monika, Laura a hlavný aktér Jafari. Cesta prebehla perfektne, lebo ráno boli cesty skoro prázdne. Po príchode sme sa rozložili na našom tradičnom mieste a čakali sme na hodinu „H“. Počasie sa už od rána pekne ukazovalo, takže to vyzeralo, že by mohol byť pekný deň. Dnes mal Jafari aj narodeniny a tak sme to oslávili výstavou a aj pekným umiestnením. V kategórii nás bolo 9, takže nás čakal zaujímavý boj. Síce sme čakali, že skončíme aspoň na druhom mieste, ale nakoniec sme boli spokojný aj s tretím miestom. Víťaz, ktorý vyhral v našej kategórii bol dnes najlepší a preto zaslúžene vyhral a tak mu ešte aj touto formou ešte raz blahoželáme. Po strednej triede sa Jafari v kruhu predstavil ešte dvakrát. S Laurou si vybojoval pekný pohár a kopec sladkostí no a v súťaži o naj chovateľskú stanicu sme zvíťazili. Klubovú výstavu môžem ohodnotiť pozitívne čo sa týka výsledkov, ale aj atmosféry, pekného počasia a super ľudí s ktorými sme prišli, ale aj s ktorými sme sa stretli. Už teraz sa tešíme na ďaľšie klubové dni.

 

 

V3

V súťaži  najkrajšia chovateľská stanica sme získali 1. miesto

 

 

    

 

                

 

           

 

    

13.6.  2011  NKSZ  Special  CAC  Komárom

( HU )

 

Rozhodoval : Franz Zimmermann ( AT )

 

Dnes ( 8.8. ) som konečne dopísal tretiu časť našej "maďarskej trilógie, lebo som akosi nestíhal :) Do tretice sme sa vrátili do pekného areálu Monoštorskej pevnosti a tentokrát  to bola klubová výstava. Na začiatku bol troška stres, lebo boli zle označené kruhy, takže bol troška chaos  a takisto sme hľadali aj miesto, kde sa platil výstavný poplatok.  V triede sme boli len my, ale ako sme pozerali pána rozhodcu tak sme tušili, že to bude fuška dnes uspieť. Pán rozhodca aj keď bolo v triede menej psov, tak ako je to aj v pravidlách, že titul CAC nemusí byť zadaný, tak sa aj stalo v niektorých triedach. Pred vstupom do kruhu sme boli aj po dlhšej dobe troška nervóznejší :). Po našom výbornom výkone sme boli ohodnotený V1 a CAC a veľmi sme sa tomu tešili, lebo tak dlho nás ešte nikto neposudzoval a ani taký dlhý posudok sme ešte nikdy nedostali. "Pisateľ" mal problém to všetko vtesnať na ten jeden veľký papier. Len dodnes to ešte nemáme preložené, takže ak by niekto vedel po maďarsky a bol by ochotný nám to preložiť ,tak by sme boli veľmi radi. Celkovo víkend v Maďarsku okrem super výsledkov môžem ohodnotiť ako nezabudnuteľný zážitok a vrelo odporučiť navštíviť či už ako vystavovateľ, alebo len ako turista tieto miesta.

 

 

 V1, CAC

 

                               

 

                                        

 

 

 

12.6.  2011  CACIB  Komárom

( HU )

 

Rozhodoval : János Eppel ( HU )

 

 

Prvýkrát sme sa pred výstavou dobre vyspali, lebo sme nemuseli skoro vstávať a nikam ďaleko cestovať. Od rána už pálilo slnko, takže aj sobota bola veľmi horúca. Dnes nás v našej kategórii bolo o jedného viac a konkurenciu nám robil jeden domáci havino, čo sa ukázalo nakoniec asi výhoda. Pán rozhodca vedel asi len po maďarsky, alebo nechcel rozpávať inak, lebo som mu na začiatku povedal, že som slovák a viem len po nemecky a on na to reagoval – nemtudom :). Najviac sa rozprával s domácou vystavovateľkou, ktorej dal nakoniec aj prvé miesto, ale nemyslím si že bol ich pes lepší než Jafari a dokonca si myslím, že nebol ani lepší než havino, ktorý skončil na treťom mieste. Dnes zasa kraľovali vystavovatelia z Rakúska a právom vyhrali aj celkovo medzi psami a fenami. Po skončení výstavy sme si pozreli Monoštorskú pevnosť a okolie, boli sme sa prejsť po peknej  „pláži“ pri Dunaji a trošku sme sa aj namočili. Po návrate do Patiniec som ešte podvečer navšívil a okúpal sa na miestnom termálnom kúpalisku.

 

 V2

 

                                    

 

                   

 

 

11.6.  2011  CACIB  Komárom

( HU )

 

Rozhodoval : Annamária Tarján ( HU )

 

Jedného dňa ako som pozeral kalendár výstav ma napadla myšlienka čo tak vyskúšať 3 výstavné dni za sebou. Vôbec som si nevedel predstaviť náročnosť takejto „akcie“, ale lákalo ma vyskúšať niečo takéto nepoznané a tak som sa rozhodol skúsiť CACIB Komárom plus klubovú výstavu, ktorá sa konala v pondelok sa konala taktiež v Komárome. A klamal by som, keby som nenapísal, že našim cieľom s ktorým sme išli do Maďarska bolo doviezť si aspoň jedného maďarského CAC – a. Ubytovanie som našiel v peknom prostredí termálneho kúpaliska Patince, čo bolo cca 15 km od Komároma.

V sobotu som do Komároma vyrazil ráno a nechal som si aj dostatočnú časovú rezervu, tak aby som to v kľude našiel. V Komárome som sa troška motal a cez kruháč som si to dal 3 krát, lebo miestny vedeli len po maďarsky a  ja som „nemtudom“ nevedel  ceknúť po ani  "ň" maďarsky :). Až jeden pán mi po výraznej gestikulácii, že po „ššššššš“ ( rozumej vlak  ) mám zabočiť do prava a dorazím do Monoštorskej pevnosti, kde sa konala výstava. Pri vjazde do vstupnej brány pevnosti som bol uchvátený nádherným areálom výstavy a super organizáciou vystavovateľov. Kruhy sa mi zdali dostatočne veľké a medzi kruhmi boli velikánske stany, pod ktorými sme boli my vystavovatelia. Keďže bolo počas tých troch dní veľmi horúce počasie, tak to bol zo strany organizátorov výborný nápad a zasa  na druhej strane, keby bolo ďaždivé počasie, tak všetci vystavujúci sú pekné chránený zasa pred dažďom. My sme v našej triede vyhrali a v boji o CACIB – sme porazili havina z Rakúska, ktorého majitelia brali CACIB – a medzi sukami a v nedeľu brali CACIB – a  aj medzi psami a medzi sukami. Takže my sme ako jediný prelomili ich víkendové kraľovanie v Maďarsku  :) . Po  výstave som stihol ešte dve pivká a unavený som zaspal ako „drevo“ :)

 

 

 V1, CAC

 CACIB 

 

        

 

       

28.5. 2011  CACIB Székesféhervár

( HU )

 

 

Rozhodoval : Viera Staviarská ( SK )

 

K tejto výstave nebudem mať veľmi dlhý komentár :)) Jediné pozitívum dnešnej výstavy bolo dobré občerstvenie typické pre maďarský kraj, veľmi dobrá organizácia a veľmi pekný areál. Dnes sme neboli pripravený a nakoľko bol Jafari pochudnutý ,asi sme to prehnali s behaním, tak sme dnes nemali nárok na lepšie miesto než ako sme skončili. Treba vedieť byť aj kritcký a tak záverom poviem, že sme mali dnes asi radšej  zostať doma.

 

V2

V súťaži  najkrajšia chovateľská stanica sme získali 2. miesto

 

         

 

 

 

 15.5.  2011  Springduodanube  Bratislava

 

Rozhodoval : Stefan Sinko  ( SLO )

 

V nedeľu sme za veľmi škaredého počasia vyrazili do nášho hlavného mesta . Vyzeralo to, že bude pršať celý deň a tak aj nakoniec bolo. Ešteže sa výstava konala v hale. Diaľnica bola skoro prázdna a stretali sme po ceste len autá zo psami,  ktorý takisto išli pravdepodobne na výstavu :). Pri vstupe do incheby ma trošku šokovalo parkovné, asi to bolo ešte zvýšené kvôli hokeju, ale  7 euro si myslím je už poriadne vysoko. Keďže chodievame troška skorej, tak sme parkovali pod strechou a pár metrov od vchodu do haly.  V kategórii sme boli traja. Podarilo sa nám pekne zabehnúť v kruhu, ešte krajšie predviesť no a bolo z toho nakoniec krásne prvé miesto. Išli sme sa potom predviesť aj o CACIBA, ale tam už sme zasa začali hopkať a bolo dobojované :) Dnešnou výhrou sme získali už tretieho  CAC - a tak nám už chýba len jeden na CAC na  "dospeláckeho" šampióna, ktorého ale musíme  získať až v budúcej  výstavnej  sezóne. Výstavy na ktoré sa tento rok vyberiem si budeme ešte viac užívať než doteraz a priparovať sa tak už na novú výstavnú sezónu :)

 

V1, CAC

 

         

 

      

 

 

30.4. 2011  KV SKCHR  Piatrová - Vrútky

 

Rozhodoval : Erdös  Laszlo  ( HU )

 

V skorých ranných hodinách sme vyrazili smer Vrútky – Piatrová. Cesta bola dobrá nakoľko diaľnica bola skoro ľudoprázdna. Na diaľnici  ma zastihli také menšie žalúdočné problémy,ale myslel som že to vydržím do Vrútok, ale akosi som to precenil a potom  som túžobne očakával voľajaké parkovisko. Sen sa mi splnil pod Strečnom a potom už len išlo o sekundy :). Do Vrútok sme prišli niečo po ôsmej. Pobalil som si veci z auta a GPS som nechal na prednej kapote a išiel som Jafimu rýchle urobiť raňajky. Ako som bol na druhej strane, tak mi  niekto v tom čase musel „šlohnúť“ moju GPS :(  Samozrejme bola to  moja chyba, že som ju tam nechal, ale ľudia ukradnú asi všetko čo nie je „prikované na reťazi“. Keďže sme tam prišli troška s časovou rezervou, tak sme si mohli vybrať dobré miesto pri kruhu a tak som zaujal miesto ako na poslednej klubovej výstave a ono nám to možno aj prinieslo šťastie v podobe výborných výsledkov.  Veľmi sa nám páčili ceny za prvé miesto, krásne kožené pelechy a aj ceny za umiestenie boli origálne a veľmi pekné. V triede prostrednej sme boli traja a my s Jafarim sme si vybojovali krásne prvé miesto a dostali sme aj ten krásny pelech čo sa nám tak páčil, takže sme boli veľmi šťasntý nielen z prvého miesta,ale aj  z krásnej ceny. Boli sme prihlásený aj v súťaži o najkrajšiu hlavu –  dospelý  pes a tam sme zabodovali a dokonca sme túto súťaž aj vyhrali. Porazili sme kamošov Alexa a Amona. Pani Mudr. z infektológie síce niečo medzi zubami prostestovala, ale nepomohlo to :). Zúčastnili sme sa aj  súťaže  o „naj“  chovateľskú stanicu a tam sme taktiež zasa vyhrali. Inak vo  svojich kategóriach vyhrali Alex,Amon, Hakika no a Habeebah bola druhá, takže to bol super výsledok našej chovateľskej stanice na jarnej klubovej výstave. Po skončení výstavy nás pani chovateľka odmenila krásnymi cenami za reprezantáciu chovateľskej stanice v roku 2010. Za pekné darčeky jej ešte raz pekne ďakujem. Večer sme si urobili príjemné posedenie v kruhu rodiny Lowenschwanz a pridali sa k nám aj naši „výstavný“ kamaráti Iva, Gabika a Alexandra s Bohušom. Jarný klubový víkend sa veľmi vydaril, nielen čo sa týka výsledkov a počasia,ale aj organizačne. Poďakovanie tak patrí všetkým naším kamarátom, ale aj organizátorom KV SKCHR.

 

 

V1, CAC

Klub. CAC

Najkrajšia hlava SKCHR dospelý pes - 1. miesto

V súťaži  najkrajšia chovateľská stanica sme získali 1. miesto

 

                                         

 

Po skončení všetkých súťaží  sa uskutočnila bonitácia na ktorej sme sa zúčastnili aj my.  Pre nás sa skončila aj táto časť klubového dňa úspešne s výsledkom

 

JAFARI PANTHERALEO Löwenschwanz  -  chovný

 

HD A/A, ED 0/0, OCD – nevyhodnotené, lebo sa to „niekde stratilo v KE“  :(

68 cm

 

         

 

         

 

1.5. 2011  CVP  Banská  Bystrica

 

Rozhodoval : Ludmila Pavlíková ( CZ )

 

V nedeľu sme po úspešnej klubovke zamierili do Bystrice, kde sme išli prvýkrát. Keďže mi deň predtým niekto "šlohol"  GPS tak som sa dohodol, že pôjdeme spolu s Ivou. Vyrazili sme okolo deviatej, lebo bolo pred nami ešte dosť plemien a aspoň sme tam nemuseli v daždi čakať. Cesty boli prázdne a tak sa išlo vcelku dobre. Pred Bystricou sme sa trošku zdvihli do kopcov a veľa ostrých zákrut. Iva to rezala ako keby „niečo ukradla“ a mal som čo robiť jej bezpečne stíhať J. V Bystrici sme troška váhali kam odbočiť, ale na benzínke som sa spýtal policajnej hliadky na cestu a príslušníci boli tak ochotný, že nás pekne vyviezli až k športovému areálu na Štiavničkách. Dokonca sa nad nami aj zľutovali, keď sme hľadali parkovanie a pustili nás do jedného menšieho zákazu, takže im na diaľku ďakujeme a bodaj by bolo takých ochotných príslušníkov čo najviac. Parkovanie vzhľadom na kapacitné priestory bolo dosť katastrofálne, ale vynahradil to vcelku pekný areál určený pre výstavu. Celkový dojem pokazilo len počasie, ale našťastie po krátkej pauze bez pršania začalo liať až  keď sme skončili v kruhu. Z umiestnenia som bol pravdupovediac aj vzhľadom k super posudku dosť sklamaný, ale v prípade V3 je super posudok nanič. Ale celkový dojem a zážitky z výstavného víkendu boli veľmi dobré a už teraz sa tešíme na klubový víkend ktorý sa uskutoční tradične zasa na jeseň vo Vrútkach – Piatrovej.

 

V3

 

      

 

 

 

26.3. 2011 NKSZ  CLUBSHOW  ÉRD         ( HU ) 

 

Rozhodoval : Dr. Attila Kelemen ( RO )

 

Dnes sme sa vybrali navýstavu za hranice, ale tentoraz sme západné hranice vymenili za južné a asi to vymeníme na dlhšiu periódu. K našej premiére sme si vybrali klubovú výstvavu v meste Érd. Keďže som v HU nikdy nevystaval, tak som tam išiel s našou pani vedúcou – Líviou, ktorá už má v zahraničí niečo odvystavované.  V Bratislave som nechal  auto a odtiaľ sme vyrazili na jednom. Ja, Lívia, Jafari a Habeebah. Mal som aj trochu obavy, lebo ešte nikdy Jafari necestoval spoločne s fenou. V aute sa  ukázala  dominancia Habeebah a Jafari sa poslušne podriadil a ľahol si na voľné miesto :). Keďže sme sa v Ba dosť zamotali a po natankovaní a kúpe diaľničnej vignety hodiny ukazovali už niečo po ôsmej hodine a pred nami cca 200 km a čas začiatku výstavy 9,30 začali sme byť troška nervózny. Nakoľko sme nevedeli koľko plemien a aký počet psov je pred nami tak sme museli trošku zrýchliť rýchlosť. Rozdelili sme si to  dva krát po 110 km/h a náš výsledný  čas bol okolo 1,20 hod., takže sme tam boli na čas. Výstava sa konala v priestoroch futbalového štadióna  a bolo tam príjemné prostredie. Na moje veľké prekvapenie som tam videl jedného „veľkého chlapa“. Pozerám a bol to kamarát Vašek. A keďže som prvýkrát nebol šofér, tak som si mohol dať konečne aj  „normálne“ pivo. Prekvapilo ma aj, že v triede som bol len sám. Asi som to podcenil a trošku sme "zvrzali" vystavovanie za čo sme dostali poriadnu odmenu od našej pani vedúcej. Keďže Habeebah vyhrala rozhodli sme sa počkať aj  na záverečky, ale  to sme doslova čakali a pekne dlho. Zapríčinilo to zdržania v iných kruhoch, kde sa ešte cca 2 hodiny po našom skončení v kruhu stále posudzovalo. Ale odmena bola sladká v podobe super maďarských zákuskov a koláčikov, ktoré sme dostali. Cesta späť bola už v rámci pravidiel cestnej premávky :).  Potom sa nám ešte kúsok pred  Ba podarilo zle odbočiť z diaľnice, ale to neviem čia bola chyba, ale myslím, že to tam bolo zle a neprehľadne označené :). Celkový dojem z výstavného dňa bol veľmi dobrý a aj vzhľadom k tomu, že sme si priviezli náš prvý maďarský CAC :).

 

V1, CAC

 

 

         

 

 

 

20.3.  NVP Nitracanis Nitra 

 

Rozhodoval : Viera Staviarská ( SK )

 

  Dnes to vyšlo tak, že na výstavu som išiel  sám. Na jednej strane som bol rád, že Jafi bude kľudnejší, ale na druhej strane mi zasa chýbali pomocníci a „baviči „ Zaparkovali sme blízko haly , kde sme vystavovali. Pri kruhu sme ešte chytili super miesto s dobrým a pohodlným výhľadom, takže sme takpovediac mali ideálne podmienky. Konkurencia v triede bola aj napriek menšiemu množstvu veľká a tvrdá.  Naším výkonom a víťazstvom sme asi naštartovali kolegov z našej chovateľskej stanice,lebo pani doktorky brali dve prvé a jedno druhé miesto.  V sobotu  naša chovateľská  stanica  valcovala J. Trošku by som si dovolil napísať niečo o posudzovaní. Väčšinou ich kritizujem, ale teraz by som chcel posudzovanie pochváliť. Nie je to kvôli tomu, že sme vyhrali, lebo u sobotňajšieho  rozhodcu sme už skončili aj druhý. Je to kvôli spôsobu posudzovania. Posudky boli dlhé a aj jednotlivo sa rozhodca snažil u  každého psa vyzdvihnúť  prednosti ,ale na druhej strane aj nedostatky. Pri záverečnom určovaní poradia zasa nahlas sprezentoval psov a povedal pred všetkým dôvody, prečo toho konkrétneho psa dáva na „také, alebo onaké miesto.“  Bolo vidieť , že má v tom jasno a hlavne, že   tá práca rozhodcu veľmi baví. Takéto posudzovanie by som prirovnal už  k tzv. „ profesionálnemu „ a stretol som sa s ním na škodu veci  zatiaľ len u dvoch rozhodcov. Teraz v sobotu  a minulý rok a minulý rok na jednej medzinárodnej  výstave v Brne.  Víťazstvo nám spríjemnila prítomnosť Oľgy, Peťa a „lekársky „ kolektív :).

 

 

V1, CAC

 

 

 

     

 

                  

 

                                                                                                       

5.3. 2011  VICTORY  SHOW  Bratislava

 

                                                                                                                           

 

Rozhodoval : Vladimír Piskay ( SK  )

 

Pôvodne sme si išli túto udalosť, na ktorú sa nie každému podarí dostať, pekne užiť. Tešili sme sa, lebo to bolo výnimočné podujatie už len podľa oblečenia zúčastnených. Bola to vlastne taká odmena havinov a ich pánov za dosiahnutie určitej méty. Táto udalosť  ako to mala aj v názve sa stala „ozajstnou  šou“.  My aj s našimi kamarátmi sme si to užili po svojom, ale aj to ucho na džbáne sa môže niekedy utrhnúť :). Ospravedlňujem sa pánovi, ktorý bol s nami v kruhu  ( neviem meno ), že som pred výstavou trošku  horšie reagoval, keď tam držal  cca 10 m²  miesta pre iných, ktorý tam ešte neboli,  ale nakoniec to boli naši  výstavný spolubojovníci a kamaráti a pekne sme sa tam dali aj my: ). Stále vravím, že výstavy sú aj o spoznávaní nových ľudí . Ako som nosil veci do haly, tak  som zažil taký malý zážitok. Čisto náhodne som stretol jedného pána  čo nám „pískal“  stretnutie a pripadal mi ako bača, keď pozerá do tuzexu. Asi nečakal ( vyzeral byť prekvapený, alebo ľaknutý ) , že nás tu stretol a možno ho hrýzlo svedomie :). Do kruhu muži  nastupovali v oblekoch a ženy v plesových, alebo elegantných „róbach“, takže nielen pre nás, ale hlavne aj pre divákov to bolo určite pekné a zaujímavé  a aj vzhľadom  na to, že niektorí majitelia sa snažili aj o harmóniu  psa a handlera. My sme si s Jafim vybehali tretie miesto a pekný pohár ako pamiatku na túto výnimočnú výstavu. Po výstave sme sa boli prejsť po hrádzi Dunaja a príjemnú spoločnosť nám robili   Jasiri ( Deny – Jafiho brat ) Oľga, Peťo a Aška za čo im ďakujeme, lebo sami by sme sa tam asi stratili :) . Ďakujeme za spoločnosť aj Vaškovi s  Martinou, Maji, Lívii, Miške a Diane. Záverom by som chcel napísať ešte takú malú pripomienku, lebo som cítil potrebu napísať ešte niečo v tom zmysle. Web sme si vytvorili, aby sme si tu ukladali naše zážitky a dojmy z výstav, zážitky zo života s RR a nikomu sa nepotrebujeme chváliť a ani nič podobné. Je to taká malá propagácia našich „zrzkov“ a ukážka  pre ľudí, ktorí uvažujú nad kúpou RR, že sa s nimi nikdy nudiť nebudú :). Máme veľa pozitívnych ohlasov čo nás veľmi teší a zároveň zaväzuje neustále pracovať na webe. Našli sa aj čitatelia, ktorí  označili web ako trápny a čo ja viem ešte aký.  Ešte raz napíšem my nikoho nenútime, aby si to tu čítal a  aby vôbec navštevoval náš web. Mám ešte kopec iných pripomienok vecí týkajúcich  RR, ale to si nechám do ďalších príspevkov  :). V prípade otázok, kritiky treba písať do knihy návštev, poprípade kto by sa hanbil môže na email. Sme radi za veľa pozitívnych ohlasov, ktoré našťastie valcujú tie negatívne.  Ďakujeme aj za spoločnosť Vaškovi a  Martine, Maji, Lívii, Miške a Diane.

 

 

V3

 

 

         

 

         

 

 

  18.2.  2011 

 

JAFARI  PANTHERALEO  Löwenschwanz

 

   splnil podmienky k získaniu 

 

JUNIOR  CHAMPION   SK 

 

 

18.2.  2011  EAST CUP   Prešov / Košice

 

Rozhodoval : Oleg   Jančev  ( RU  )

 

Tento víkend sme sa vrátili tam, kde Jafari začal úspešne svoje výstavné učinkovanie. A tak ako tam  úspešne začal, tak aj dnes víťazstvom úspešne dokončil JCH SK :). Ubytovanie sme mali zabezpečené v nám už známom hoteli Lineas v Prešove. I keď bola výstava z organizačných dôvodov presunutá do Košíc ubytovanie sme si nechali v Prešove. Cesta do Košíc bola len okolo 30 km,  takže po diaľnici sme tam boli za chvíľku. Po príchode do Prešova som si dal  na chuť šariš. Ráno sme sa v  Košiciach troška zamotali pri hľadaní športovej haly, ale stretli sme veľa vystavovateľov, ktorí zablúdili aj vďaka modernej technike. Boli tam síce tabuľky s označením výstava psov, len pri tej poslednej a hlavnej odbočke nebola. GPS  nás síce doviezla ku cassovii ,ale  po príjazde mi to bolo čudné, že sú parkoviská skoro prázdne :). My sme totiž dorazili k obchodnému centru cassovia :).  No ale kúsok ďalej som videl aj nami hľadanú športovú halu a tak sme to potom našli. Hala dýchala históriou, asi už mala toho za sebou dosť. Všetko okolo organizácie bolo vcelku dobré, nebolo to síce tak ako v Prešove ale bol tam zasa dobrý areál na venčenie psov. Jediné čo nás prekvapilo bola strašná  zima v hale a preto sme Jafiho radšej nechali v aute, kde bolo teplejšie :). V kruhu bolo pred nami 6 plemien takže sme mali dostatok času. V kategórii sme boli dvaja. My a pre nás známy Lupíno s ktorým sme sa stretli už nejeden krát. Dnes sme boli lepší a podarilo sa nám vyhrať a získať náš prvý CAC a tým pádom sme aj úspešne dokončili JCH  SK, ku ktorému sme mali už zopárkrát veľmi  blízko. Ale asi sme to mali symbolicky dokončiť v Prešove. Jafari si to patrične vychutnal a skákal po mne asi s myšlienkou, že už ho nebudem na žiadne výstavy ťahať :).  Po výstave som večer  zmenil šariš za plzeň a dali sme si aj trošku bubliniek. Cestou späť sme  urobili dve spoznávacie prestávky , aby sme videli aj kúsok toho nášho Slovenska. Prvú zastávku sme urobili v Levoči a boli sme sa pozrieť na Mariánskej hore a druhú sme si urobili  pri Strečne, kde sme si  pozreli  pamätník partizánom. Stretli  sme tam aj weimerského stavača, ktorý tam bol   na prechádzke a tak sa Jafi aspoň poriadne vybláznil a vylietal. Záverom ďakujeme za spoločnosť Maji, Ive a Gabike .

 

V1, CAC

 

 

                  

          

5 - 6. 2.  2011  Duo  CACIB  Brno

 

                                                                                                                                      

 

Na víkend sme vyrazili smerom na západ k našim susedom na výstavy do Brna z  ktorých bola sobotňajšia zároveň aj Crufts kvalifikáciou. Čakala nás veľká a silná konkurencia  v sobotu 16 a v nedeľu 11. Vedeli sme s kým budeme súperiť, lebo  sa stretávame dosť často a s niektorými sa d okonca aj  kamarátime a oni s nami :)

 

5.2. 2011 sobota

Rozhodoval : Petr Řehánek ( CZ )

 

Ráno sme vyrazili skôr nakoľko na sobotu bol nahlásený veľký počet účastníkov a chceli sme sa tak vyhnúť problémom s parkovaním. Našli sme jednu uličku pri sídlisku, ale najprv sa nám tam „pichli“  akýsi drzí pražáci a tak sme to šupli na ešte lepšie miesto. Kruhy boli v pekných halách, len boli trošku menšie. Prostredie a všetky tie ostatné veci k tomu boli na dobrej úrovni. Pri kruhoch bolo dosť natrieskané, ale nám sa pošťastilo nájsť dobré miesto s pekným výhľadom na dianie v kruhu. Dosť som sa tešil aj na ruských zástupcov, ktorý majú veľmi pekných psov.  V sobotu bolo prihlásených 102 RR, takže to vyzeralo pekne na dlho  čo sa aj potvrdilo. Pán rozhodca sa snažil v posudzovaní  to znamená, že sa venoval havinom a ľudovo povedané „ neliskal“ to. V našej kategórii nás bolo 16 a tak sme išli po 3 skupinách. Psi ocenený – výborný išli potom späť do kruhu a rozhodovalo sa o konečnom umiestnený. Dosť ma prekvapil papier, ktorý držal pán rozhodca  a značil si tam. Pri takom množstve by som čakal čistý lístok, kde si bude značiť. Konečné poradie bolo také aké bolo, len som bol zasa rozčarovaný z jedného miesta, ktoré som ako kopec druhých ľudí  nepochopil, teda pochopil som to na inej výstave. My sme dostali V a veľmi dobrý posudok. Ale na čo nám je super posudok, keď sme bez umiestnenia. Blahoželáme týmto nášmu kamarátovi Ozzymu, ktorý v silnej konkurencii skončil štvrtý. Stále sa opakuje to isté, len škoda, že niekedy neprídu len čo majú byť na poradí a kruh by bol prázdny. No na druhej strane sa zasa stretneme s kamarátmi, ale také stretnutia sa dajú zorganizovať aj na iných miestach a môže byť veselšie. Všetci vedia o čom to je a o čo ide. Len sa o tom hovorí maximálne po pásku. V medzitriede sme tipovali za jasného víťaza havina z Ruska, bol suveréne najlepší. Stalo sa prekvapenie nevyhral. Bolo mi ľúto mladej dievčiny, ktorá bola totálne sklamaná, precestovala tisíce km a nič. Ale aj s tým  musí človek počítať. Inak ruský vystavovatelia brali Brno útokom, lebo už hneď ráno tam parkovali 4  ruské autobusy. 

 

V - bez poradia

 

     

 

 

6.2. 2011 nedeľa

Rozhodoval : Miroslav Václavík  ( CZ )

Dnes bola situácia s parkovaním lepšia a ráno sme v pohode zaparkovali. Takisto  to bolo aj  s miestom u kruhu . Dnes nás bolo aj v kategóri troška menej, bolo nás „len“ 11 a zostava súperov sa nemenila. Boli sme poctený dôkladnou kontrolou pána rozhodcu, čo sa o druhých havinoch nedá povedať :). Potom sme ešte vysvetľovali, čo to máme na konci rebier ( trčiace rebro ), ale to sme  zasa vysvetľovali len my :) .Veľmi nás teší, že si nás tak dôkladne a asi najviac v kruhu prezerajú, asi sa páčime :)  Ale to sú len moje dojmy a pozorovania mojich detí spoza pásky ). Posudok sme zasa dostali pekný a stačilo to dnes aspoň  ( len ) na štvrté miesto. Bol som rozhodnutí opustiť kruh bez šaškovania tam,ale pán rozhodca slušne povedal, nech idem na štvorku a tak sme tam išli a Jafari dal potom na známosť čo si o tom mieste myslí a silou mocou ma tlačil odtiaľ preč :).  Viac nás potešil náš kritik, ktorý nás snáď prvýkrát pochválil, že Jafi dnes pri predvádzaní stál  perfektne ako socha.  No a cestou späť nás ešte potešila spotreba auta, ktorá sa konečne priblížila k 5 l údávaných v návode na obsluhu :). Takže sme si odniesli po výstavnom víkende aj voľajaké pozitíva. Všetkým víťazom samozrejme blahoželáme.

Týmto víkendom sme ukončili naše pôsobenie v kategórii mladých a presúvame sa do medzitriedy, kde budeme naháňať a preháňať svojich súperov. Už teraz sa tešíme na nové výzvy a skúsenosti.  Všetkým známym s ktorými sme sa stretli ďakujeme za víkendové chvíle prežité v Brne.

 

V4

 

         

 

 

 

22.1.  2011   WINTER  SHOW  Trenčín

Rozhodoval :  Sergej Vanzha ( RU )

 

Dnes sme sa vybrali do Trenčína a keďže sme tam ešte neboli na výstave tak sme sa tešili, že ideme do nového prostredia a dnes sme dokonca išli skúsiť aj vyššiu triedu t.j. strednú triedu. Už pri vjazde do areálu ma potešila veľmi dobrá organizácia. Parkovné, vstupné a veterina sme  pekne a hlavne pohodlne z vybavili auta.  Trošku nás prekvapila veľká zima v hale,ale organizátori neskoršie pustili veľké ohrievače a  potom nám už bolo teplúčko nielen z očakávania ,kedy príde na nás rada ale aj  príjemnej teploty v hale. Náš „Pavarotti“ si zasa pekne pospieval, neviem či tak ventiluje stres pred vystavovaním, ale keď príde z kruhu tak ľahne do boxu a spí ako zarezaný. Škoda že to nie je opačne,  pred vstupom do kruhu by mal spať a potom môže „spievať“  až do rána  ))). Zdalo sa že pán rozhodca bol dnes na väčších psíkov, takže keby sme boli v mladých tak nevyhráme )). Strednú sme išli skúsiť prvý raz a tak sme sa dnes oťukávali. Pán rozhodca si dal záležať, bral to vážne a poctivo posudzoval všetkých havinom, čo sa troška premietlo aj do dĺžky posudzovania jednotlivých kategórií. Ale zasa radšej dlhšie než, aby to mal rýchlo „sekať“ ))). Poradie v našej kategórii bolo zaslúžené, víťaz bol pekný a aj dcéra „zradila“ Jafiho, lebo za víťaza tipovala havina z Nemecka čo jej aj nakoniec vyšlo. Nám chýbal jeden stupienok a mohli sme mať aspoň res. CAC, ale to by tam nesmel byť Dr.,  ktorý nás  šupol myslím už  štvrtýkrát ))) Tak sa musíme ešte stále zlepšovať. Ale na druhej strane sme radi, že náš kamarát Alex  dokončil šampióna a tak posielame gratuláciu aj jej majiteľke – mimf  ))).  Škoda, že som sa musel ponáhľať späť a nemohli sme pozrieť ešte naše kamarátky ako sa predviedli v kruhu, ale uvidíme ich ešte veľakrát. Za spomenutie stojí aj zážitok hodný udelenia „ CACIB“, ktorý som zažil v Trenčíne, ale o tom až potom  )). Ďakujeme za super spoločnosť našej partii a aj všetkým kamarátom  s ktorými sme sa stretli.

 

V3

 

     

 

                        

 

 

 

7.1.  2011  NVP  Olomouc

 

Rozhodoval :  Věra Dvořáková ( CZ )

 

V piatok sme sa vybrali do Olomouca  a keďže sme tam išli prvýkrát,  tak sme sa aj tešili , že ideme do niečoho nového. Dokonca som mal aj v ten deň narodeniny, čo ma pri prihlasovaní akosi vôbec nenapadlo, že budem v deň svojich 18 – tych narodenín vystavovať )) . Cesta bola v pohode, len pred Olomoucom veľká poľadovica. Na výstavisko sme prišli v pravej chvíli, lebo sa to tam začínalo pekne plniť. Boli sme v samostanej hale čo bolo vzhľadom k parkovaniu výborne vyriešené, takže sme parkovali len pár metrov od haly. Prvé prekvapenie nás čakalo pri vstupe do haly. Bola strašne malá a boli sme tam doslova  „hlava na hlave“. Ale celkový dojem z prostredia a podmienok bol  veľmi dobrý. V kategórii nás bolo 9 a pri pohľade či niekoho známeho uvidíme  sme v kruhu spoznali len Era s ktorým sme sa zopárkrát stretli a predpokladám, že sa ešte aj zopárkrát stretneme )) Naším laickým okom som to tipol na boj medzi Jafarim a Erom, čo sa aj potvrdilo postupom do štvorky o umiestnenie. Jafi a Era si to skutočne „ hodili, ale len o tretie miesto )) Víťaz bol pre nás úplne neznámy havino z čoho sme boli dosť rozčarovaný už len pri pohlade na jeho chrbát a váhu , ktorú si u nás zázračne všimli, že sme vraj o 3 kg ťažší ako by sme mali byť. Trošku ma prekvapilo aj to , že nám nebol vôbec kontrolovaný a myslím ani druhým ridge čo je hlavným typickým znakom našich havinov. No a druhýkrát sa nám v Čechách stalo , že posudok sme dostali na zhruba rovnakej úrovni tak ako stále dostávame na ostatných výstavách, bez veľkých odchýlok a pripomienok až na tie kilá, ale slovne bol Jafi ohodnotený diametrálne odlišne od posudku, že som mal pocit že dostaneme „ D“.  No trošku sme už zistili ako to v Čechách chodí, ale z víťaza bolo prekvapených a rozčarovaných viacej ľudí.  Nechcem sa opakovať vo svojich článkoch,  umiestnenia vo 4 – ke z veľkého počtu je pekné ,ale havinovia pred nami by mali mať aj určitú kvalitu čo mal v sobotu  Era pred nami a druhého v poradí som poriadne nevidel, takže mu nechcem voľajako škodiť a ani ho tu nebudem hodnotiť.  Len ten víťaz na to prvé miesto v sobotu rozhodne nemal ! Ale tak to už chodí, hold nemáme „ funkci rostlináře“ )). Treba si ale aj uvedomiť , že sa to v pozadí vie a koľkokrát už aj dopredu kto má zvíťaziť čo je veľmi smutné  a zároveň veľmi komické a je z toho potom iba  zbytočná fraška pre ostatných. Do budúcna určite prehodnotím kam a či vôbec budeme chodiť po Čechách a zbytočne vyhadzovať peniaze, alebo ich investujeme inde.  Na záver by som chcel ešte poďakovať Vaškovi,  Maji  a  „panáčkovi“, že mi pomohli zmenšiť  objem tekutého nákladu čo sme priviezli do Olomouca )).

 

V4